петак, 16. децембар 2011.

komizbrot.


Komizbrot je uz kokos kiflice bio slatkiš koji je obeležio moje detinjstvo.
Od kad je jedna od moje četiri bake otišla na neko bolje mesto, nikad ga nisam jela. Niko ga više ne pravi.
Sem ova dva slatkiša tu je štrudla sa makom, i vanilice.

Napravite nekad komizbrot.

Sastojci :

* 5 jaja
* 6 kašika šećera
* 8 kašika brašna
* 1 kašika ulja
* 50 grama seckanih oraha
* 50 grama suvog grožđa
* kora limuna
* 3-4 seckane žele bombone ili ratluka
* 1/4 praška za pecivo

Način pripreme

Umutiti mikserom belanca sa šećerom, pa dodati žumanca. Zatim dodavati ostale sastojke, ali ih sve lagano umešati varjačom. Izručiti masu u duguljast, podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dvadesetak minuta. Probati čačkalicom da li je pečeno, a kada čačkalica kojom ste probušili testo bude suva, sigurno je gotovo. Ostaviti da se ohladi pa seći na kriške.

Vreme pripreme: 30 minuta

Нема коментара:

Постави коментар